Werken aan je onderneming

Doorgaan

Doorgaan

Wil jij dat jouw onderneming minder afhankelijk wordt van jou? Dat het bedrijf doorloopt ook als jij er niet bent en jij de dingen kan doen die je wilt doen, leuk vindt en die de organisatie nodig heeft? Dan is het doorgaan-traject wat jij hebt. Met meer persoonlijke balans, rust en leiderschap zorgen we voor een onderneming die ook draait als jij er niet bent. Doorgaan, maar niet op dezelfde manier als je dat de afgelopen 10 jaar hebt gedaan. Alleen zo word je niet meer onmisbaar als ondernemer. 

Voor wie?

Ons doorgaantraject is voornamelijk bedoeld voor ondernemers die er klaar voor zijn om op een andere manier betrokken te blijven bij hun onderneming. Wanneer je toe bent aan een onderneming die ook zonder jou kan functioneren, dan past dit traject goed bij jou. Jouw ambitie is om niet meer onmisbaar te zijn in het primaire proces, maar om op strategisch niveau jouw onderneming naar een hoger niveau te gaan tillen, zonder dat je daar per se dagelijks bij aanwezig hoeft te zijn. Jouw focus ligt daarbij op de lange termijn.

niet meer onmisbaar als ondernemer

 

Word niet meer onmisbaar als ondernemer

Wij gaan zorgen dat er een volwassen team staat dat eigenaarschap neemt over hun verantwoordelijkheden. Samen zetten we alle processen goed zodat zaken efficiënt verlopen, zodat alles ook zonder jouw aanwezigheid goed loopt. Slimmer werken, niet harder. Meer werken aan je bedrijf, in plaats van erin. Dat gaat niet alleen jou als ondernemer goed doen, maar ook voor veel medewerkers zal het voelen alsof ze eindelijk hun rol kunnen gaan pakken. Ook voor je werk-privé balans gaat dit veel meer rust geven.

Jij kunt je bezig gaan houden met de zaken waarmee je veel meer toegevoegde waarde biedt aan jouw onderneming: een lange termijn visie, het bouwen van een nieuw pand, klanten weer gaan bezoeken of misschien wel een lange vakantie met ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Dat is ondernemen met meer plezier, rust en succes.  

Vanuit jouw droom gaan we kijken wat ervoor nodig is om dat doel te bereiken. We lichten de onderneming door en maken de strategie voor de komende jaren: we kijken hierbij zowel financieel, commercieel, operationeel als toekomstbestendig naar de organisatie. Vervolgens ondersteunen wij bij de uitvoering waar nodig. Want 1 ding is zeker, om iets anders te willen, zul je iets anders moeten doen. En dat is niet altijd makkelijk. In dit traject zal jouw rol als ondernemer veranderen maar wellicht ook die van (sommige) medewerkers. Om die reden zullen we in dit traject ook het (kern) team betrekken in de ontwikkeling. 

niet meer onmisbaar als ondernemer