Werken aan je onderneming

Doorgroeien

Doorgroeien (10-30 fte)

Ben jij eraan toe om de volgende stap te zetten met jouw bedrijf? Wil je graag een goede basis creëren om de komende jaren verder op te kunnen bouwen? Ben je toe aan meer structuur, overzicht en inzicht in de organisatie? Dan gaan we samen met jou zorgen dat je helder hebt waar je graag heen wilt, welke personen en processen daarbij horen en hoe je daar gaat komen. Doorgroeien, zowel als persoon als ondernemer.

Voor wie?

Ons doorgroeitraject is voor ondernemers die vol energie en ambitie zitten om de volgende stap met hun onderneming te maken. Je begon ooit als vakman en door je ondernemerschap is de organisatie gaan groeien. Nu vraagt de organisatie niet alleen jouw vakmanschap en ondernemerschap, maar komt het managen daar ook nog eens bij. Je zit tussen het servet en tafellaken in en je merkt dat jouw medewerkers en de onderneming iets anders van jou nodig hebben om naar een volgend niveau te komen. Meer structuur, duidelijkheid en een goede leider die de koers bepaalt. Jij pakt de lead over jouw onderneming en de stappen die je daarin gaat zetten.

doorgroeien als ondernemer

Even concreet, wat gaan we dan doen?

Dromen. Denken. Doen.

Werken met ondernemers vraagt om maatwerk. Samen gaan we bepalen welke stappen nodig zijn om jouw ambities te verwezenlijken, waarbij wij de lead nemen. We beginnen echter altijd met het grondig leren kennen van jou als ondernemer en van de organisatie. Vervolgens gaan we jouw ambitie, jouw stip op de horizon, op papier zetten. Wat is jouw ultieme droom, waar ga je het allemaal voor doen?

Vervolgens gaan we bepalen welke stappen nodig zijn om jouw ambities te verwezenlijken. Jouw stip op de horizon wordt het uitgangspunt voor alle acties die we het komende jaar samen met jou én jouw team nemen. Er komt geen uitgebreid rapport, maar een beknopt en concreet actieplan om echt aan de slag te gaan met jouw strategie.

‘Typische’ onderwerpen die onderdeel vormen van de strategie binnen een doorgroeitraject hebben te maken met het creëren van structuur, overzicht en inzicht en het ontwikkelen van jouw rol in de onderneming. Door je onderneming te professionaliseren, de juiste mensen op de juiste plek te zetten en meer te gaan werken áán je bedrijf, zorgen we dat je kunt gaan doorgroeien als ondernemer.

Hoe ga ik dan groeien als ondernemer?

Met een helder actieplan. Duidelijke doelen. Een direct uitvoerbare aanpak. Met onze begeleiding en kritische spiegel als vertrouwde adviseur. Maar ook met jack & puck als stok achter de deur om nu eens niét in de excuses te blijven hangen. Aan jou of je voldoende handvaten hebt meegekregen om het actieplan zelf te realiseren, of dat een intensievere implementatie nodig is.

doorgroeien als ondernemer