Het verhaal achter de naam

Nieuwsbericht

april 30

๐——๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—บ… ๐Ÿค”

In onze jubileumpost vertelden we iets over het ontstaan van jack & puck, omdat we die vraag zo vaak krijgen. Een andere vraag die we ook ontzettend vaak krijgen is: die naam, hoe komen jullie dรกรกr nou weer bij? Heten jullie echt ”gewoon” jack & puck?

๐—๐—ฎ๐˜‡๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ! En eerlijk is eerlijk, we krijgen er vrijwel alleen maar positieve reacties op. Gaaf, verfrissend, een keer wat anders, persoonlijk – precies de complimenten die we voor ogen hadden toen we voor deze naam kozen.

Begin 2021, een paar maanden voor de start van onze onderneming, was ”de naam” รฉรฉn van onze vele to-do’s. Tientallen namen passeerden de revue. Allemaal net niet, saai (”Kroon & van Roij”…), niet pakkend, of gewoon niet 100% kloppend met waar wij als bedrijfsadviesbureau voor willen staan.

We zijn betrokken, inspirerend รฉn tegelijkertijd kritisch en eerlijk. We zijn daadkrachtig en besluitvaardig, maar tegelijkertijd empathisch en persoonlijk. We realiseren zakelijke strategietrajecten, maar altijd met als focus de ondernemer als persoon. We structureren en organiseren, maar zorgen ook interne cultuurveranderingen. We zorgen dat jij als ondernemer in je kracht komt te staan, maar doen dat ook voor je team. Wij kwamen maar niet op een naam die eer deed aan onze visie.

Toen we ons businessplan af hadden – met daarin รกlles wat we wilden, behalve onze naam – lieten we ons nog een keer uitdagen door mede-ondernemers. Zodat we alles scherp konden stellen, nog een keer kritisch konden nadenken over onze propositie, en helemaal klaar waren voor de start. Dat deden we met Ruud Cuijpers en Marco Saris van Tรชte de la course. Het was een ontzettend inspirerende dag waar wij eens aan de andere kant van de tafel mochten staan. Aan het einde dag zeiden deze mannen tegen ons: wat doen jullie nu eigenlijk moeilijk, als jullie het werk zรณ persoonlijk willen maken, en daar jullie eigen handtekening onder willen zetten… dan noem je het toch gewoon ”jack & puck” ?

Je verwacht het al: Puck was direct enthousiast, Jack moest hier (wederom) een nachtje over slapen. Het is nogal wat, je eigen naam zetten onder รกlles wat je doet. Maar dat is precies wie we zijn en waar we voor staan. Wij zijn trots op ons werk, op onze klanten, en op alle strategietrajecten die we realiseren. Daar zetten wij elke dag onze eigen naam onder, en daar zijn we trots op. Nog altijd zijn we elke dag blij met onze verfrissende naam die รฉcht niemand vergeet. โœด๏ธ

Maar… hoe doe je dat dan, als je gaat groeien? ๐—•๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐—ท๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ & ๐—ฝ๐˜‚๐—ฐ๐—ธ? Spoiler alert: jazeker. Hoe dat precies zit, vertellen we je de volgende keer.

Hoe is de naam van jouw onderneming ooit ontstaan? ๐Ÿ“

Vorig bericht

Hoe geef ik nu echt goed leiding aan mijn bedrijf en aan mezelf?