Leer ons beter kennen! Jack

Nieuwsbericht

augustus 06

Dromen, denken, doen

‘Er is één ding wat mij, Jack Kroon, zowel zakelijk als privé altijd heeft getypeerd. De woorden die op onze website staan en inmiddels ook op onze muur: dromen, denken, doen.

Tot mijn 25e wist ik niet wat ik eigenlijk wilde en deed van alles. Ik ben beroepsmilitair geweest, heb in magazijnen gewerkt, wilde automonteur worden en ben uiteindelijk gestart in een metaalverwerkend bedrijf. Daar sprak ik een man die mij uitdaagde en de vraag stelde wat mijn droom was. Het gevolg van die vraag was dat ik enkele jaren later directeur en mede-eigenaar van het bedrijf was.

Wat volgde was dat wij, Marian mijn vrouw en ik, die vraag ook privé toepasten. Zowel in wat we belangrijk vonden voor ons kinderen als hoe we graag wilden wonen in elke fase van ons leven. Dit wil niet zeggen dat alles volgens onze dromen is verlopen. Soms duurde het langer dan gepland voor iets gerealiseerd was en sommige dromen zijn ook (nog) niet uitgekomen.

In het strategietraject van jack & puck is ook een sessie ”groter dromen” opgenomen. Het is geweldig om te zien hoe dat voor ondernemers uit kan pakken. Zowel zakelijke als privé dromen vormen de basis voor de acties die ondernemers tot dan niet genomen hadden. Toen Puck en ik met jack & puck startten hebben ook wij onze persoonlijke dromen en zakelijke doelen ook uitgewerkt en die zijn we nu aan het volgen. 

Ik weet dat het niet iedereen zal aanspreken, maar alleen met mijn rugzak, tentje en een brandertje in een onbekende omgeving gaan hiken is iets waar ik elk jaar naar uitkijk. Een of twee weken helemaal los van mijn dagelijkse leven helpt mij om te relativeren en de belangrijke zaken in mijn leven weer helder te krijgen (het ”denk-gedeelte”).

Bij jack & puck halen we ondernemers ook uit hun dagelijkse ritme in de workshops waar we van dromen naar doen werken. Het is ook niet voor niets dat in maart 2024 binnen ons Take Your Lead leiderschapsprogramma een reis naar Marokko staat gepland. Degenen die het aandurven willen we dezelfde ervaring meegeven en ik ben er van overtuigd dat dat naar meer zal smaken als ze het eenmaal meegemaakt hebben.

Want je kunt wel dromen en denken, maar uiteindelijk moet je het ook gaan doen. Uit ervaring kan ik je zeggen dat het dan ook pas echt werkt. 💭

Vorig bericht

Opening nieuwe kantoor Jack & Puck!

Volgend bericht

Theo & Nikki is ons nieuwe adviseurskoppel!